IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Ada Sesiapa Nampak Khir Toyo..????

>> Friday, April 02, 2010

KUALA LUMPUR : Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mendedahkan Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) sebenarnya belum memfail sebarang saman terhadap kerajaan negeri walaupun sudah membuat pengumuman kepada media.

Rutin bercakap kepada media sebelum membuat tindakan, memang menjadi tabiat kebanyakan pimpinan Umno Barisan Nasional dulu kini dan selamanya.

Ugutan saman itu timbul berikutan kerajaan negeri mengambil semula tanah di Serendah berikutan YBK tidak melunaskan premium tanah berbelas-belas tahun lamanya.

YBK sebaliknya memberi alasan, kononnya membangunkan kampus Universiti Teknologi Mara (UiTM) di Serendah sedangkan tanah itu terbiar selama ini.

"Dia dikatakan memfail, dia buat pengumuman telah memfailkan apa yang dipanggil ‘sue’ kepada kerajaan negeri tetapi membuat pengumuman kepada media," kata Khalid pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Exco, semalam.

Bagaimanapun, Khalid berkata, kerajaan Selangor sudahpun bersiap sedia jika saman itu diteruskan, dengan melantik peguam bagi proses pembelaan kes saman yang dikemukakan YBK itu.

“Kerajaan negeri melantik Edmund Bon dari Chooi & Co untuk mewakili kerajaan negeri dalam kes saman YBK. Kita juga ada Penasihat Undang-undang Kerajaan Selangor,” katanya lagi. -TVS-

ha..ha..ha....

Mana khir toyo.... mana dah menghilang, hari itu kecoh sangat nak saman... cehhh.. sembang jer... macam cilakak....

3 IkutSukaLu...::

merbok,  Friday, April 02, 2010 8:59:00 AM  

LAAAAAAA TAK TAU KA??
KIR TOYO PI DISNEYLAND MAKAN ANGIN DGN ANAK2

Anonymous,  Friday, April 02, 2010 11:42:00 AM  

khir toyo kan dah jadi duta malaysia ke Lombok..tak tau ke??

Anonymous,  Friday, April 02, 2010 12:20:00 PM  

Waduh waduh..aku urung mangan TEMPE kok..mau licin pipi..boleh snap foto sama itu Palanibel..kok.di Hulu Selangor..

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP